Cum poti sprijini animalele din asociatie?

27 august 2019, actualizat 2 oct. 2019

Ce inseamna sa ai grija de 100 de suflete patrupede salvate de pe strazi? Cum poti sa ne ajuti in eforturile noastre pentru ingrijirea lor?

  1. Iti e drag un catelus sau o pisicuta si ai posibilitatea sa ii oferi un loc in casa si inima ta? Adopta-l acasa.
  2. Ai prins drag de personalitatea unui catel sau unei pisicute? Situatia de acasa sau absenta ta perioade lungi nu iti permit sa te ocupi de cresterea si dezvoltarea sa armonioasa? Adopta-l de la distanta.
  3. Nu poti sa adopti de la distanta? Dar vrei sa ajuti? Doneaza hrana pentru animale. Intreaba-ti familia, prietenii daca doresc sa contribuie si ei.
  4. Esti interesat/a de sanatatea animalelor? Cumpara unui patruped de care avem grija, atunci cand are nevoie pastile pentru deparazitat intern, extern, vaccinuri. Contribuie la sterilzarea/ castrarea/ interventii chirurgicale (adesea costisitoare)/ tratament recuperatoriu.
  5. Ai cateva ore pe saptamana la dispozitie pentru voluntariat pentru animale si natura? Vino in echipa de voluntari cu fapte pentru animale si natura. Vei intalni oameni cu valori comune tie. Scrie-ne pe contact@iuanna.ro.
  6. Educa oamenii din jurul tau. Vorbeste-le ca prin sterilizare salveaza vieti. Animalele nesterilzate aduc pe lume alte fiinte ale nimanui, care sufera pe strazi, de la nastere pana la moarte. Cine le mangaie? Cine le protejeaza de ploaie, frig? Cine le protejeaza de capuse? Cine le da de mancare in fiecare zi? Cine le duce repede la doctor atunci cand o masina da peste ele?
  7. Fii prieten al naturii. Invata cum poti sa ai un impact negativ cat mai mic asupra naturii, mediului inconjurator. Invata despre bunastarea animalelor, protejarea animalelor salbatice, insectelor polenizatoare.

Si tu esti parte din solutie impotriva incalzirii globale si distrugerea habitatelor.

Ce inseamna adoptia la distanta a unui caine sau unei pisici?

  • completezi formularul de adoptie la distanta
  • cumperi hrana necesara in fiecare luna
  • asiguri deparazitarile de purici, capuse si viermi intestinali, vaccinurile anuale
  • contribui (daca e cazul) la sterilizarea/ castrarea/ interventiile chirurgicale/ tratamentul recuperatoriu
  • il socializezi cu oamenii, il scoti la plimbare (daca locuiesti in apropiere)
  • la costuri pot contribui mai multe persoane pentru acelasi caine sau pisica

Ai citit articolul nostru? Ce inseamna sa ai grija de un caine sau o pisica?

Asociatia Iubiti Animalele si Natura este organizatie non profit inregistrata la Camera de comert, are C.U.I. si contabilitate.

In prezent avem 65 de caini si 30 de pisici. 10 caini de talie mica, 35 au talie medie si 20 cu talie mare.

Pe toti i-am salvat la un moment dat.  Au ramas la noi, unele pentru ca sunt bolnave cronic, unele pentru ca nu sunt considerate frumoase pentru a fi adoptate acasa, unele pentru ca sunt prea batrane, unele pentru ca au talie prea mare, desi sunt blande, unele pentru ca au 5 luni  si nu mai sunt pui de cateva saptamani.

Conform specialistilor in nutritie animala, un caine de talie mica are nevoie de 135 g hrana uscata pe zi, unul de talie medie de 280 g pe zi, iar unul de talie mare de 400 g pe zi.

  • Avem nevoie de 590 kg hrana uscata pe luna pentru caini sau 59 de saci hrana uscata in saci de 10 kg sau 30 de saci de 20 kg fiecare sau 30 de persoane care ne dau ori un sac de 20 kg pe luna ori 20 lei/luna (cam atata cost un sac de 20 kg la Real). Bineinteles, vorbim  despre acest pret petru  hrana  pentru caini bazata pe cereale, proteina animala regasindu-se in procent foarte mic.
  • La 30 de pisici puteti calcula si dumneavoastra cam  cati saci de mancare si cu nisip sunt necesari
  • Avem nevoie de preventie veterinara pentru cainii si pisicile asociatiei. Dintr-un calcul sumar ar fi  1000 de euro pe luna. Cand voi avea mai multe date voi actualiza.

Am vazut substante eficiente contra capuselor. Acolo capusa musca si se usuca pe animal. Am vazut de asemenea si substante contra capuselor mai putin eficiente. Efectul lor dureaza cam 2 – 3 luni, numarul capuselor de pe animal se reduce intr-adevar, dar tot supravietuiesc unele si se infrupta din sange pana isi mareste corpul. Cine stie daca taman acea capusa porta virusul babeiozei sau nu? E o boala crunta, la fel ca la om.

Nu, nu va repeziti la chimicale, care pe langa insectele daunatoare distrug si pe cele folositoare, de care avem atata nevoie si, pentru ca sunt mici, trecem des cu vederea cat de mult rau le facem.  Da, la albine si alte insecte polenizatoare ma gandesc, dar si la cele necesare hranei pasarilor. Fiti atenti ce alegeti. Poate in alt articol vom dezvolta si acest subiect.

Eu am cumparat la catelusa mea care are peste 20 kg, picaturi in jur de 17 lei. Da sunt din acelea la care mai supravietuiesc capusele.

Lassie a avut norocul sa dea peste o familie iubitoare

 Pe Lassie a gasit-o anul trecut nepotica mea pe strada. Are parinti intelegatori si a putut sa o pastreze. Am ajutat-o sa o sterilizeze. A costat in jur 300 de lei. Consider sterilizarea foarte importanta.  Am vazut si am mirosit puroiul dintr-un uter de catea senior nesterilizata. Cateva ore intarzaiere la operatie si cainele murea prin imprastierea puroiului in organism.

In decembrie, Lassie s-a imbolnavit de parvoviroza. Stiti cum e pe la sate cu preventia veterinara. De ce sa dau bani pe caine, cand pot pe banii aia sa ……….. ( aici completati cum doriti)?

Puteti sa ma ajutati cu exemple, ce folositi la deparazitare interna si externa pentru animalele de companie pe care le aveti?

In Asociatie avem 65 de caini care fiecare are nevoie sa fie deparazitat inern si extern. Sprijiniti-i.

Multumim Family Color Studio pentru acceptarea cutiutei de donatii.

Cand treceti pe Calea Victoriei nr. 41 din Arad, amintiti-va sa faceti un gest bun pentru animalele neadoptate din asociatie, cu un sac sau conserve pentru ele sau cu o donatie.

  • Avem executare silita plus 2 facturi in valoare aproape de 5000 lei fiecare. Pentru ce? Pentru tarcurile construite, pentru tratamentul lunar al pisicii cu interferon, pentru tratamentele efectuate contra jigodiei. Luna de luna se aduaga alte facturi, cele pentru hrana, deparazitari, vaccinuri.

Va scriu despre ele,  ca sa stiti. Stim ca nu va intereseaza. Dar macar sprijiniti la mancarea patrupedelor din asociatie.

  • Da, avem si donatori. E drept. Si le multumim pentru sprijinul lor constant, asa cum pot, in fiecare luna.
  • Am putea face mult mai multe impreuna cu toti cei care ne-ati urmarit pe parcursul anilor.

Abia dupa ce vom fi la nivelul de plutire, putem vorbi de mai multa implicare. Putem vorbi sa ajutam animalele pe o raza mai mare. Altfel nu e drept, sa spunem ca ajutam cand noi, in curtea noastra nu reusim sa gestionam situatia. La fel, e drept doar o mana de oameni sa se implice pentru toate animalele abandonate sau maltatrate din judetul nostru?

Acum stiti cum puteti sa ajutati animalele asociatiei. Cum va veti implica?

Puteti sa ma ajutati cu exemple, ce folositi la deparazitare interna si externa pentru animalele de companie pe care le aveti?

Puteti investi 20 de lei lunar sau un sac de 20 kg hrana uscata  pentru animalele din Asociatie?

P.S. Daca stiti un loc unde sa platim facturile sau hrana pentru animale cu emoticoane, va rog sa ma anuntati si pe mine.

P.S.S. In judetul Arad exista un numar de 128 345 de locuinte la orase si sate in care traiesc.