Cum isi ingrijeste un om responsabil animalul de companie?

Cum isi ingrijeste un om responsabil animalul de companie?

Un om responsabil si iubitor de animale isi aduce un casa un catel doar dupa ce patrupedul a implinit 8 saptamani. Pana la 8 saptamani catelul trebuie sa stea cu mama lui care il hraneste cu lapte si aniticorpi si il invata primele lectii de viata.

Un iubitor de animale isi aduce un animal in casa lui indiferent daca e de rasa sau nu, pui sau batran. Pentru ca iubirea pe care o da animalul nu are varsta.

Un om responsabil nu isi cumpara caine de pe internet, ci adopta sau ia unul din canisa, doar dupa ce a vizitat canisa respectiva sa vada in ce conditii este tinuta mama cateilor.

Un om responsabil isi deparaziteaza intern si extern patrupedul, il vaccineaza anual, il hraneste conform cerintelor animalului, il duce la plimbare, ii ofera un adapost de ploaie, vant, zapada, frig.

Un om responsabil ofera apa proaspata si curata patrupedului sau. Un om responsabil schimba apa din bol de mai multe ori apa pe zi, ca sa fie rece in zilele toride. Un om responsabil topeste iarna gheata din bol, pentru ca patrupedul sau care traieste afara sa se poate hidrata si pe vreme friguroasa.

Un om responsabil cand se plimba cu patrupedul sau este pregatit de fiecare data cu pungulite. Un om responsabil aduna, pune la cos lipsa mare a cainelui si pastreaza curate zonele prin care trec.

Un om responsabil isi tine in lesa patrupedul pentru protectia animalului si trecatorilor. Un om responsabil isi lasa catelul liber doar in zonele sigure si ferite de accidente sau in parcurile destinate cainilor.

Un om responsabil are la el apa pentru animalul sau atunci cand plimbarea e mai lunga ca de obicei si afara este foarte cald.

Un om responsabil are grija de pernutele patrupedului sau: se plimba pe la umbra, fereste animalul de trotuarul fierbinte sau de substante precum clorul care prin pernute se absoarbe in corpul cainelui sau piscii.

Un om responsabil isi educa patrupedul sa fie prietenos cu alti caini, cu alti oameni sau copii.

Un om responsabil se joaca si petrece zilnic timp cu animalul lui pentru ca stie un caine are nevoie nu doar de hrana ci si de stimularea mintii.

Un om responsabil isi sterilizeaza si microcipeaza animalul cand ajunge adult, nu crede in mituri din folclor, cum ar fi un caine trebuie sa faca macar un rand de pui.

Un om responsabil nu isi abandoneaza animalul batran si bolnav, ci il ingrijeste pana acesta se stinge. Un animal batran ofera iubire mai departe, pentru ca iubirea nu cunoaste varsta.

Posted in f